zaterdag 19 juli 2008

Workshop voor de dorpen in voorbereiding

De Organisatie van Inheemsen in Suriname (O.I.S.), is nu bezig workshops voor te bereiden voor de dorpen, om het bewustzijn proces verder aan te wakkeren en zo de Inheemse broeders en zusters bewust te laten worden van hun rechten als Inheemsen.
De dorpen die monenteel in het vizier zijn voor deze workshops zijn:
1. Pikin Poika,
2. Hollandse Kamp
3. Wit Santi
4. Matta,

Afhankelijke van de financiele middelen zal dit programma verder uitgebreid worden naar alle Inheemse dorpen in Suriname.
De onderwerpen die o.a. aan de orde zullen komen zijn:
1. Collectieve rechten,
2. Conflict situatie
3. Land management en natuurlijke hulpbronnen
4. Inheemse rechten.

De workshops zullen verzorgd worden door personen die een 3 maanden training en programma hebben gevolgd aan de Andina Simon Bolivar universiteit in Quito, Ecuador.

Hieronder de groep die deze workshops zal moeten gaan verzorgen.






Op dit moment staan er weer 2 personen op vertrek naar Quito, Ecuador voor een soort gelijke training op dezelfde universiteit. De universiteit neemt alle kosten voor haar rekening, de O.I.S. moet alleen maar voor de kandidaten zorgen. Deze 2 kandidaten vertrekken op vrijdag 25 juli 2008 om op tijd in Quito-Ecuador te zijn voor de training van 28 juli t/m 6 oktober 2008.
Wij wensen deze 2 kandidaten, dhr. Marciano Bronne, Jeugd parlementarier voor het district Sipaliniwini, zelf afkomstig uit Apoera en dhr, G. Orban, Journalist bij het nieuwsblad "Times of Suriname" veel succes en kijken uit naar hun bijdrage in het proces, welke wij gestart hebben om het bewustzijn m.b.t. identiteit en rechten van de Inheemsen verder te versterken.

Geen opmerkingen: