zaterdag 10 mei 2008

Amazon Alliance Steering Council meeting 5 mei - 9 mei 208


De meeting van de Steering Council van de Amazon Alliance is gehouden van 5 mei - 9 mei 2008 in Washington DC, USA.
Onder andere is gesproken over de herstructurering van de Amazon Alliance, om beter te kunnen functioneren in het belang van de Amazone gemeenschap.
Er is ook ontmoeting geweest met de donoren die de Inheemse belangen financieren. Het zorgpunt van de Inheemse organisaties was dat de fondsen in de meeste gevallen de doelgroepen niet bereiken omdat de projecten grotendeels via de overheden worden gedaan of via NGO's. Er is gevraagd om de mogelijkheid te bekijken dat de donoren vanaf de initiatie van de projecten, de Inheemse organisatie c.q. de Inheemse gemeenschappen erbij te betrekken en de Inheemse organisaties direct te sponsoren, dus niet via andere kanalen.
Verder zijn er aantal presentaties geweest over: IIRSA, Wereld bank, Internationale (Inheemse) rechten, enz.
Ook besloten is de Amazone forum die reeds een aantal keren is uitgesteld, te houden in Brazilie in 2009, een maand voor de 8e sessie van het Parmanent Forum over Inheemse zaken.
In verband met IIRSA en de projecten die hieraan gekoppeld zijn, zijn er workshops in de planning voor de 9 amazone landen, dit zal een samenwerking zijn tussen, Amazon Alliance, COICA en BIC. De coordinatie van deze workshops voor de Guyana landen ligt in handen van Leon Wijngaarde. De workshop voor Suriname is gepland vlak voor de internationale IIRSA vergadering in Paramaribo, die door de Surinaamse overheid wordt geoorganiseerd in augustus van dit jaar

Geen opmerkingen: